Katere podatke mora vsebovati vizitka?

oblikovanje vizitk

Vizitka predstavlja vaše podjetje, blagovno znamko ali dejavnost. Na smiselni in nepozaben način posreduje informacije o tem, kdo ste in kaj počnete.

Tukaj je 7 nasvetov, zaradi katerih vaša vizitka ne bo takoj romala v koš, ampak bo privlačila potencialne stranke.

  1. LOGOTIP IN SLOGAN

Preden sploh pomislite, katere informacije želite na svojih vizitkah, morate vanje vključiti svoj logotip in slogan. Kot predstavitev vaše blagovne znamke mora vaša vizitka potencialnim strankam posredovati vašo poslovno identiteto (skozi oblike, barve in besede). Vsak, ki dobi v roke vašo vizitko, bi moral biti sposoben prepoznati vašo blagovno znamko in jo takoj prepoznati, kjer koli jo bo videl tudi v prihodnosti, pa naj bo to na vašem spletnem mestu, v vašem portfelju, na glasilih ali celo v trgovini ali studiu.

  1. IME IN NAZIV DELOVNEGA MESTA

Zdi se očitno, kajne? Toda presenečeni bi bili, koliko ljudi to narobe razume. Najprej ime. Predstavite se, kot bi radi, da vas kličejo, da se kasneje izognete nerodnim ponovnim predstavitvam. Kaj pa naziv delovnega mesta? Kot samostojni podjetnik, podjetnik ali lastnik malega podjetja v svojem podjetju verjetno nosite veliko nazivov. Katerega je dobro zapisati na svojih vizitkah? Uporabite tisto, ki opisuje vašo glavno funkcijo v podjetju.

  1. KONTAKT

Kontaktni podatki so bistvo vizitke. Če želite, da vas ljudje kontaktirajo, jim morate povedati kako. Katere kontaktne podatke pa bi morali vključiti? Tu je treba imeti v mislih besedo »neposredni podatki«. Na vizitko dodajte direktni kontakt, kjer lahko potencialna stranka pride direktno do vas, ne pa, da jo je treba 3-krat vezati, da pride do vas. Isto velja za e-poštni naslov. Vedno napišite kontaktne podatke kot strokovnjak in ne kot podjetje, pri tem pa ohranite svoje osebne podatke zase. Morate vključiti naslov in hišno številko? To naredite samo, če imate trgovino ali atelje, katerega fizična lokacija je ključnega pomena za poslovanje. Če pa ste pisatelj in delate od kjerkoli, ni smisla nikomur navajati vašega registriranega poslovnega naslova. To je preprosto nepomembno.

  1. SPLETNA STRAN

Ne z razlogom, da pokažete, da jo imate, saj je to dandanes že očitno. Link do svoje spletne strani dodate v upanju, da bodo vaše vizitke tako navdušile zainteresirane potencialne stranke, da bodo takoj, ko se vrnejo domov, v svoje brskalnike vtipkale povezavo do vaše splet e strani, da bi izvedele več o vas.

PRIMER: Naslov spletne naj bo kratki kot ga prikazuje primer izdelava-logotipa.com in naj ne vsebuje podstrani, saj je v tem primeru spletni naslov predlog https://izdelava-logotipa.com/primer/podstran

  1. PROFILI NA SOCIALNIH OMREŽJIH

V vizitko vključite svoje profile na družabnih omrežjih. Vendar ne vseh. Profili in kanali na socialnih omrežjih so postali nepogrešljivi del tako tradicionalnih kot virtualnih podjetij. Če niste na socialnih omrežjih, v očeh svojih strank ne obstajate. Čisto dobesedno. To še ne pomeni, da bi morali na svoji vizitki navesti vseh osem ali koliko računov v družabnih omrežjih, ki jih imate. Bodite strateški in navedite le nekaj profilov, kjer si bodo potencialni uporabniki lahko ogledali vaše delo. Če ste na primer fotograf z aktivnim računom na Instagramu, to navedite. Navedite svoje najmočnejše profile, ne le katerega koli od svojih socialnih profilov.

  1. PRESLEDKI

Presledek je tako pomemben, da dobi svoje mesto na seznamu. Kolikokrat, ko ste dobili vizitko, ki je bila tako polna informacij, da vam je že ob pogledu nanjo postalo slabo? Ne pozabite, da poanta vizitk ni v tem, da bi preobremenili potencialne stranke, temveč v tem, da jih povabite, da se povežejo z vami. In nered nikogar ne privabi.

  1. UNIKATNOST

S svojo predstavitvijo morate biti kreativni na način, ki vas opisuje! Ljudem pokažite kaj počnete z obliko vizitke, namesto, da jim preprosto poveste kaj delate. Če ste na primer v glasbeni industriji, lahko uporabite vizitko, oblikovano kot digitalni gramofon ali klasično predlogo za klavir, odvisno od tega, kako ustvarjate svojo glasbo. Če ste fotograf, lahko izberete sodoben dizajn kartice s kamero ali pa se odločite za nekaj bolj klasičnega (a vseeno kreativnega) dizajna, če to bolje izraža vašo blagovno znamko.

Kontaktirajte nas za oblikovanje vizitk!