Dobro oblikovan logotip

Dobro oblikovan logotip

DOBRO OBLIKOVAN LOGOTIP?

Seveda je to odvisno od podjetja, ciljne publike, želenega sporočila in designa logotipa – učinkovitost logotipa je lahko precej subjektivna in različna med podjetji in dejavnostmi. Vendar pa obstajajo 4 cilji za katere si morate prizadevati pri oblikovanju logotipa:

1. Biti mora primeren za občinstvo.

Najboljši logotipi niso najbolj bleščeči, temveč tisti, ki odmevajo med ciljno skupino. Logotipi ne predstavljajo samo vašega podjetja, temveč tudi ljudi, ki jih želite z njim privabiti. Na primer - ne bi uporabljali svetlih in pestnih barv (npr. živo rumena) za pogrebništvo, in ne bi uporabljali depresivne sive za organizatorja otroških zabav.

2. Biti mora enostaven za razumeti.

To še posebej velja za logotipe, ki so sestavljeni samo iz besedila, vendar velja za vsako obliko logotipa. Če je vaša ciljna publika prisiljena razvozlati kaj pomeni vaš logotip, bodo zelo hitro izgubili interes. Poskrbite, da bo vaš logotip enostavno razumljiv že na prvi pogled.

3. Mora biti drugačen.

Črpanje navdiha iz industrijskih trendov je vedno dobro izhodišče, vendar ne pozabite, da je cilj logotipa razlikovanje vaše blagovne znamke od konkurence. Mora biti takšen, da ga stranke hitro opazijo in si ga zapomnijo.

4. Mora biti prilagodljiv.

To smo omenili zgoraj, vendar je zelo pomembno, da ponovno poudarimo. Vaš logotip bo vidno predstavljen na več medijskih kanalih in v različnih velikostih, zaradi tega so najboljši logotipi v vektorskih oblikah, to so tiste oblike, ki jih je mogoče enostavno prilagoditi vsem potrebam po velikosti, ki jih boste potrebovali.